78. Ročník Hladových Her byl opět vyhlášen jako otevřený.

49 dvojic z různých krajů se utkalo se v nelítostném boji o možnost žít po zbytek života v dokonalém Kapitolu.

Splátci se během her měli navzájem vybít, ale k tomu vůbec nedošlo! Ba co víc, úplně se vůči Kapitolu vzbouřili - při druhé hostině vyhodili do povětří arénu 💣 a na konci hry dokonce sestrojili vznášedlo 🎈 a ulítli z dosahu mírotvorců ☮. Jak pak asi může vypadat 79. ročník? To chtějí splátci Kapitolu vyhlásit válku 🤜💥🤛?

Kdy se to konalo: 19. 8. – 21. 8. 2022

Kde: Rekreační zařízení Svatá Kateřina

Za kolik: 4100Kč/tým

Poděkování

  • Rekreačnímu zařízení
  • Lesům České republiky
  • Instruktorům Brno
  • Petrovi
  • Madlence
  • Ollie
  • Františkovi
  • Tereze s rodinou
  • Oldřišce
  • Veronice s dcerou Viky
  • Markétě
  • Lubošovi
  • Martinovi
  • Vojtěchovi
  • Julii
  • Martinovi a Magdě s malým Víťou
  • Evě
  • Matějovi

  • Fotoalbum

    Něco více o závodě

    H.L.A.D. 2 je outdoorový závod s originálním herním systémem pro dvoučlenné týmy. Dvojice mohou a nemusí být smíšené. Závod trval 30 hodin v kuse, začíná v pátek v poledne a končí v sobotu večer. Závod je volně inspirován trilogií Hladové Hry (Hunger Games, kniha a série filmů). Stejně jako v knize a filmu se budete pohybovat v náročném terénu rozlehlé přírodní Arény, ve které zvítězíte úspěšným plněním zajímavých aktivit, překonáváním překážek a také interakcí s jinými dvojicemi. Někdy proti nim budete bojovat v různých úkolech, někdy bude zapotřebí se spojit a absolvovat část hry ve čtveřici.

    Na rozdíl od knihy a filmů však nejde o život. A neočekáváme, že budete mít moc hlad.

    Hráči si vyzkoušeli plnění fyzicky i psychicky náročných aktivit, orientaci v krajině, řešení logických úloh i boj o vteřiny. Překážky prověřily obratnost, sílu, rychlost i rozum.

    H.L.A.D. 2 je hra pro začínající i zkušené závodníky. Lze ji pojmout “na krev”, ale i “na pohodu”. Není to drsná hra o přežití pro vojáky ani nedělní procházka na Kokořín.

    Kapitol

    MEJFU

    Jako všichni tady v Kapitolu mám rád múzická umění a samozřejmě místní luxusní jídlo, jedno jaké, ale musí ho být hodně. To v aréně nezažijete. Nebo že by letos ano?

    Coby hlavní gamemaster letošního ročníku se starám o to, aby vše dohromady klapalo, nástrahy nebyly moc snadné, kopce zbytečně nízké a počasí příliš stabilní. Zároveň aby vše bylo bezpečné. Snažím se o to, abychom z minulého ročníku vzali to nejlepší a naopak to méně funkční nahradili. Věřím, že se to i díky zkušenostem z předchozího H.L.A.D.u a organizace dalších příbuzných akcí (outdoorový závod OTOB, závody v orientačním běhu, šifrovací hry) podaří.

    DŽEJ DÝ

    Započal jsem svoji kariéru v černém východním distriktu obklopeném nejvyššími a nejdeštivějšími vrcholky hor. Po příchodu do kapitolu jsem nejprve zkoumal strukturální složení herních prvků, čímž jsem si vysloužil místo v mozkovně gamemakerů, samotné hře Bedna.

    Odtud už to byl jen krůček k samotným Hladovým hrám. Můj zájem se tříští mezi vyjednávání bilaterálních dohod s agenty splátců a fufníkové zajišťování samotné hry. Nejaktivnější jsem mezi osmou a dvanáctou, ale zajisté se potkáte s mými nápady po celou dobu her. Hodně štěstí.

    DANDU LE

    Sláva a velikost Kapitolu mě uhranula před dvěma roky, kdy jsem společně s Džej Dý měla možnost jeho vzrůstu přihlížet ze stupňů vítězů. Nyní se tak chystám potrápit i další zástupce distriktů nejrůznějšími disciplínami a vytvořit inspirativní prostředí pro vzájemné souboje. Mimo to mám na starosti koordinaci zombíků a podobné lesní havěti, což plně koresponduje s mým profesním zaměřením. Sama se nejraději vrhám do aktivit s lany, ideálně někde v horách daleko od lidí.

    OUL’JDA

    Jakožto tvůrce minulého ročníku Hladových her jsem s radostí přivítala výzvu Kapitolu opět potrápit splátce ze všech krajů svými libůstkami. V letošním ročníku se nehodlám omezovat žádnými mantinely a slibuji splátcům, že se pokusím zorganizovat všechny bláznivé nápady, které byly v předchozích hladových hrách zamítnuty jako nerealizovatelné (tedy snad kromě toho hledání hesla na živé slepici ve volném výběhu, bo mně pořád nenapadá, jak zařídit shodné podmínky pro všechny splátce).

    HAM-ZA

    Svůj život jsem započal spokojeným životem plným jídla, pití a štěstí v Kapitolu a plánuji v tom pokračovat. Na dobrodružství mám vás, splátce.

    V aréně na stopy mého rukopisu narazíte především v jižní části. Těšte se na spektrum výzev: od drsně osvěžujících, přes nepříjemně nevyvážené po zákeřně hlavolamné. Rozhodně vím, jak splátcům zavařit a těším se jak zkušenosti z vytváření nemilosrdných papírových překážek z Bedny přetransformuji v ještě nelítostnější překážky v aréně.

    VOSQUARED

    Kapitolem jsem byl najat díky mému skvělému chápání virtuálního světa. Společně s vědecko-technickým týmem Kapitolské univerzity jsme se přidali k tvůrcům Her a postupně v aréně dosáhli úžasného pokřivení časoprostoru. Pojem vzdálenost či směr tak postupně ztratily jakýkoliv smysl. Věřte mi, že zmapovat tento prostor byl opravdu oříšek. Původní zakreslení každého stromu i kamenu však vedlo k relativně velkým rozměrům a špatné čitelnosti mapy. Ta tedy následně podstoupila mírnou generalizaci a je vskutku otázkou, zda-li ji splátci vůbec využijí.

    GRL UM

    Přiznejme barvu, venku zuří válka a tak je jistě vhodné postavit se na stranu silnějších, na stranu Kapitolu. Ověnčen zkušenostmi z jiných arén byl jsem povolán místní zvrhlou smetánkou, abyste letos opět dostali H.L.A.D! Mne a mé výtvory potkáte v odlehlých koutech arény. Budete-li se plazit bahnem, potápět v kyselině, tonout v potu nebo žrát červy, vězte, že za to velmi pravděpodobně mohu já a pokud náhodou ne, tak se alespoň zpovzdálí poťouchle usmívám. Hodně štěstí!

    SASHA

    ...

    LAP KA

    ...

    FAQ

    Jak se můžu přihlásit?

    Přihlašování bylo spuštěno, probíhá přes google formulář (odkaz je výše).

    Neměl se tenhle závod konat v září 2020 a pak po přesunu v květnu 2022?

    Ano, měl, kvůli koronaviru byl 2x posunut. Vypsali jsme nový termín, brzy doplníme více informací ohledně přihlašování.

    Jak bude závod probíhat časově?

    Závod začne 19. 8. 2022 ve 12:00. Pro zájemce bude možnost přijet ve čtvrtek večer a přespat do pátku. Konec je plánován na sobotu 20. 8. v 18:00. Následovat bude afterparty, okolo 21:00 vyhlášení výsledků a přespání do neděle.

    Kde přesně se Aréna nachází?

    Přesné místo konání bychom rádi utajili až do doby těsně před závodem. Nemusíte se bát, že byste pak nesehnali například mapu. Jediné mapy, které bude možno používat, jsou ty, co od nás obdržíte na startu. Pro lepší představu o tom, jak dlouho do Arény pojedete, můžeme prozradit, že se nachází cca 1,5 hodiny autem od Prahy a 2,5 hodiny od Brna. Spojení MHD je dost složité. Počítáme s tím, že před závodem pomůžeme propojit týmy kvůli spolujízdě.

    Co vše je v ceně?

    V ceně je kompletní zajištění závodu – mapy pro účastníky, materiál na aktivity, přespání ze soboty na neděli v chatce, teplá večeře v sobotu a snídaně v neděli, mnoho pomocníků na organizaci.

    Pro přespání ze čtvrtka na pátek je možnost si připlatit za spaní v pokoji s postelemi za 200,-/osoba/noc

    Můžeme odjet už v sobotu večer po závodě?

    Možné to je, ale výrazně to nedoporučujeme. Máte v průběhu sobotního večera jedinečnou šanci poznat blíže další outdoorové nadšence, se kterými jste se dosud jen rychle zdravili nebo je vyzývali na souboj. Z předchozí zkušenosti víme, že afterparty po závodě bývá velmi příjemná, takže všem rozhodně doporučujeme setrvat až do nedělního rána.

    Jak je závod náročný?

    Náročnost závodu záleží zcela na vás a vašem nasazení. Pro outdoorové drsňáky máme připravenou zábavu na celých 30 hodin herního času, výletníkům nabízíme 30 hodin v krásné přírodě, zajímavé aktivity a neomezeně míst k odpočinku.

    Co si vzít s sebou? Jak si sbalit věci?

    Sbalte se tak, abyste vydrželi 30 hodin v přírodě za jakéhokoli počasí. V případě zájmu bude možnost nechat si druhé zavazadlo v prostoru centrály. Počítejte však s tím, že se s ním setkáte až po skončení závodu. V průběhu závodu není možné do prostor centrály vstupovat (nelze si zde dojít na záchod, nabrat vodu, přečkat noc ani si vzít cokoli z vašeho druhého zavazadla). Auta, kterými přijedete, budou zaparkována v prostoru centrály a platí pro ně stejná pravidla: Vše, co si myslíte, že budete na závod potřebovat, si musíte nést již od začátku závodu s sebou. V mapě budou označena místa, kde si lze dobrat vodu.

    Budu mít při závodě HLAD?

    Pokud si vezmete dostatek jídla, tak ne. V opačném případě ano.

    Můžete mi dát ještě lepší představu, jak to bude vypadat?

    Doporučujeme se podívat na stránky minulého ročníku, tam jsou k dohledání i podrobná pravidla a fotografie z minulého roku.

    Jak je to se současnou epidemiologickou situací?

    Jsme si vědomi toho, že je těžké cokoliv předvídat. Kdykoliv může přijít další vlna epidemie, ale teď to zrovna vypadá velmi příznivě. Bezpečnost účastníků bereme velmi vážně a pokud bude pořádání naší akce příslušnými autoritami zakázáno či nedoporučeno, nebudeme riskovat vaše zdraví a akce se konat nebude. V takovém případě vám vrátíme 100 % startovného (stejně jako když se odhlásíte z důvodů souvisejících s epidemií - karanténa atp.). O dalším vývoji budeme pravidelně informovat.

    Co když stornuji svoji účast z jiných než koronavirových důvodů?

    Zrušit účast můžete kdykoliv, ale se stornopoplatkem:

  • více než 60 dní před započetím akce - 0 %
  • 59 až 30 dní před započetím akce - 30 %
  • 29 až 10 dní před začátkem akce - 50 %
  • 9 až 1 den před začátkem akce - 90 %
  • v den započetí akce či později - 100 %
  • V případě zrušení akce ze strany organizátorů vracíme 100 % uhrazené částky.
  • Pokud máš jakýkoli jiný dotaz, neváhej se nám ozvat:

    hlad.zavod[zavinac]gmail.com

    Kontakt

    Pokud máš jakýkoli dotaz, neváhej se nám ozvat:

    hlad.zavod[zavinac]gmail.com

    Připoj se také na Facebook a sdílej!

    Akce je pořádána pod záštitou:

    Akce byla pořádána na území spravovaném:

    Státním podnikem Lesy České republiky.

    Jsou to i Vaše lesy, chovejme se k nim ohleduplně.